Get Appointment

  • contact@fizcon.com
  • +(123) 456 7890
Danielle Pascal Verzijl van Danielle Pascal

Danielle Pascal

Voor.Het.Grijpen. Van nieuwsgierigheid tot oplossing van een maatschappelijk vraagstuk.

Benader mij voor:

  • Interview
  • Samenwerken
  • Training
  • Advies
  • Lezing

Danielle Pascal Verzijl

Ik kan me verwonderen over het gedrag van mensen, over wat ze doen en wat ze zeggen. Hoe hun leven is vormgegeven, op welke grond en met welk toekomstperspectief. Ik neem je graag mee in wat ik, als psychosociaal therapeut midden in onze maatschappij, allemaal meemaak met mensen van 7 jaar tot 70+.

En weer dook iemand weg.....

En weer dook iemand weg......

Ken je dat? Dat je omgeving geen raad weet met je verdriet om de zelfdoding van je dierbare? Men steekt de straat over wanneer je aan komt lopen of duikt in de supermarkt met het hoofd in het chips vak wanneer je dichterbij komt?

En wat, wanneer je signalen geeft dat je dit leven niet meer wilt … niet meer aankunt. Wanneer je uitspreekt dat je liever dood bent? En niemand gaat het gesprek met je aan, wil naar je luisteren. Wordt zelfs bang van je?

Hoeveel impact heeft zelfdoding op een hele samenleving? Maar vooral … hoeveel impact hebben de reacties van de omgeving? Reacties die variëren van gênant tot diep kwetsend, van ontkenning naar beschuldiging en meer. Hoe ga je hiermee om, kan je erover praten, waar loop je tegenaan, wat heb je nodig?

Het start bij vragen om hulp. Want wat jij niet zegt, kan de ander niet weten. En sta je erbij? Weet dan dat wat jij niet vraagt, jij niet kan weten. Ga het gesprek aan, je kan er een leven mee in kaart brengen.

*****

Danielle Pascal Verzijl van Danielle Pascal
Voor.Het.Grijpen. Van nieuwsgierigheid tot oplossing van een maatschappelijk vraagstuk.
Blogs

Lees verder:

En weer dook iemand weg.....

Danielle Pascal Verzijl
Ken je dat? Men steekt de straat over wanneer je aan komt lopen.

Betekenis geven aan je onderneming

Trudie Bukman - Schrier
Betekenisvol ondernemen heeft alles met zingeving te maken. Met passie, vuur en enthousiasme voor wat je aan het doen bent.

Focus

Trudie Bukman - Schrier
Aan het begin is het gemakkelijk focus te houden op het verschil dat je wilt maken. Op de langere termijn is dat lastiger. Hoe kan je focus houden?

Zorg ervoor dat je zelf je beslissingen kunt nemen

Loes Vork
Blog over duurzaam ondernemen. Wat gebeurt er als je aandeelhouders andere waarden hebben? Deel 4