Get Appointment

  • contact@fizcon.com
  • +(123) 456 7890
blog

René van Maanen

Theater maken & Verschil maken

Wat is het verband tussen liefde voor theater en het maken van verschil? Dorotheé Beens, oprichter van Verschil in zaken en af en toe ‘best wel extravert’, legt het uit. ‘Theater is voor mij: het beste van jezelf laten zien. Theater staat ook voor dat ene moment waarop alles bij elkaar komt. Na een grondige voorbereiding, waarbij allerlei mensen hun vakmanschap hebben ingebracht en er eindeloos is geoefend, bijgeschaafd en nog meer geoefend, breekt er dan eindelijk dat moment aan van glitter en glamour. Waarbij alles eruit ziet alsof het moeiteloos tot stand is gekomen. Het moet ook goed zijn, want je publiek heeft er tijd en geld voor uitgetrokken. En je wilt dat publiek precies dat gevoel geven dat je al die tijd voor ogen had, of het nu gaat om een lach of aanzet tot nadenken. Ik heb het zelf ervaren als amateur-actrice in een comedy, maar ook in een stuk voor Amnesty International. En in mijn tijd als sprekerscoach en voorzitter van TEDxGouda zag ik heel veel gave ideeën, die niet bij TEDx pasten, maar die wel een podium verdienden. Die ideeën bleven me bij.

Ik bekijk de wereld graag met een roze bril.

Ik wil graag geloven in een mooie en goede wereld en ik word helemaal gelukkig als ik hoor over mooie ideeën of slimme vondsten. Ik schijn ook helemaal te gaan stralen als ik zoiets doorvertel aan anderen.

Wat maakt me dan precies zo blij?

Het is de creativiteit die mij ertoe zet om anders te gaan kijken en denken. Het is verrassend, maar soms ook ongemakkelijk confronterend. Vooral als het mijn vrijheid beperkt, want daar ben ik erg op gesteld. Of als het een overtuiging onderuit haalt waar ik nogal aan was gehecht. Maar er zijn zó veel goede ideeën en sommige daarvan zijn zó gemakkelijk toe te passen in je leven! Hoe gaaf is dat, dat je met hele kleine, simpele dingen al verschil kunt maken.

En als je het dan ook nog samen doet, dan kom je verder.

Als coach en als trainer in persoonlijke communicatie werkte ik veel alleen, maar ik voelde een grote behoefte om samen te werken met andere vakmensen. Door verbinding kun je zo veel meer bereiken! Dat wilde ik voor mezelf, en ik wilde het mogelijk maken voor andere mensen. Zo is Verschil in zaken ontstaan. Ik zet de schijnwerper op mensen met goede ideeën, zodat die gevonden worden door andere mensen met wie ze kunnen samenwerken. Zodat ze nog beter verschil kunnen maken. Verbinding, gecombineerd met diepgang en plezier. Als ik dat zie gebeuren dan voel ik: hiervoor ben ik in de wieg gelegd.

 van
Ik denk dan meteen: dat zouden meer mensen moeten weten

blogs

Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt

René van Maanen
Je kunt medewerkers zoeken via headhunters of uitzendbureaus, maar je kunt ook navragen bij UWV of een werkplein of zij geschikte medewerkers hebben.

Win-win-win

Dorothee Beens
Door weer lol te krijgen in geld uitgeven, lukte het me om al mijn spaardoelen te halen.

Voordelen van een portfolio als spreker

Dorothee Beens
Ondersteun je sprekerskwaliteiten met foto's, maak een portfolio aan

De kracht van 'nieuw'

Dorothee Beens
Dat Meneer van Basten wat te zeggen heeft over een speler van Oranje, dat is op zich niet heel bijzonder te noemen. De reactie van de speler over deze

No Waste Soep – in het ergste geval gooi je het alsnog weg

Esther van Leeuwe
Ongeveer 40% van al het voedsel dat op de wereld geproduceerd wordt, belandt uiteindelijk niet op ons bord.