Get Appointment

  • contact@fizcon.com
  • +(123) 456 7890
blog

René van Maanen

Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt

Onze ervaringen zijn over het algemeen positief. We hebben inmiddels meerdere potentiele medewerkers hier gehad en allemaal hebben ze iets kunnen toevoegen aan ons bedrijf. De één wat meer dan de ander. Wat zo mooi is aan deze doelgroep, is dat ze allemaal heel goed weten waar hun grens ligt. Ze weten heel goed wat ze nodig hebben om te kunnen werken. Als het bedrijf dat kan bieden, dan heb je een geweldige medewerker. Wat ik vaak vertel, is dat iedereen beperkingen heeft. Alleen bij deze doelgroep is duidelijk wat de beperking is, terwijl dit bij "gewone" medewerkers niet bekend is. Die lopen ineens tegen een onbekende beperking aan en vallen daardoor uit. Het duurt dan heel lang voordat die persoon weer verder kan. Deze doelgroep heeft vaak al zoveel zelfkennis dat je als werkgever slechts hierin hoeft te bepalen of je hier wel of niet aan kan of wil voldoen om iemand aan te nemen.

Waarom zou je twijfelen?

Eigenlijk kan ik alleen maar adviseren om het eens te proberen met iemand die mogelijk past bij je bedrijf en geschikt is om de werkzaamheden uit te voeren. De begeleiding van instanties is meestal zo goed, dat zij je wel helpen met het aanpassen van je onderneming (of slechts een ruimte), zodat iemand wel voor je kan werken. Wat je er voor terug krijgt is zo veel. Een "gewone" medewerker komt vooral geld bij je verdienen. De mensen uit deze doelgroep zijn vaak zo blij dat ze werk hebben, dat elke dag bijna een feestje is. Met een glimlach komen ze binnen, zijn super gemotiveerd omdat ze eindelijk weer iets betekenen voor de maatschappij en voor zichzelf. Moe maar voldaan gaan ze weer naar huis. Kijk samen hoeveel uur er gewerkt kan worden per week. Zoek samen naar de grens en blijf in gesprek.

In eerste instantie denk je niet aan een Garantiebaan in onze branche. Zeker niet als je je bedenkt dat veel kandidaten niet geheel geschoold zijn in dit werkveld. Door motivatie kan een medewerker snel worden ingewerkt en groeien in zijn functie. Vooral de motivatie is erg belangrijk. Die komt van twee kanten. We denken in mogelijkheden en hebben de ambitie om hier wat moois van te maken.

 van  van
Maak ook het verschil door medewerkers te zoeken met een afstand tot de arbeidsmarkt.

blogs

Theater maken & Verschil maken

René van Maanen
Wat is het verband tussen liefde voor theater en het maken van verschil? Dorotheé Beens, oprichter van Verschil in zaken legt het uit.

Word vriendjes met de SDG’s

Loes Vork
Blog over duurzaam ondernemen. Hoe vertaal je MVO en Fairtrade in de praktijk? Deel 2 gaat over de SDG's: wat zijn dat eigenlijk?

Hoe verzorg je een goede online bijeenkomst?

Dorothee Beens
Voel je tegenzin om online te gaan trainen, coachen of presenteren? Ik leef met je mee, want live is zo veel leuker en beter. Maar toch…

Koudwatervrees of onvoldoende voorbereiding?

Dorothee Beens
Weet waar de twijfel zit om te gaan spreken

50 Shades of green

Dorothee Beens
Inrichting van de zakelijke buitenruimte, uitnodigend en groen.