Get Appointment

  • contact@fizcon.com
  • +(123) 456 7890
blog

Dorothee Beens

50 Shades of green

Uit het derde verschenen klimaatrapport van VN-panel IPCC (Intergouvernementele Werkgroep inzake Klimaatverandering) blijkt dat het nog erger gesteld is met de veranderingen in het klimaat dan al werd aangenomen. Je zou er bijna moedeloos van worden, maar gelukkig was er ook een lichtpuntje. Als er nu gehandeld wordt, kunnen we grote en onherstelbare schade beperken en zelfs voorkomen. Toen in een artikel werd benoemd dat Nederland de veiligste dichtbevolkte delta ter wereld is, gaf dat ook een mentale boost.

Bij Verschil in Zaken willen we vooral praktisch antwoord geven op de vraag: “Hoe dan?!?” We hebben onszelf de vraag gesteld hoe we vanuit het bedrijfsleven een bijdrage kunnen leveren, zodat we over een aantal jaren niet tot aan onze enkels in het water staan.

Terug redenerend naar ons eigen werkzame leven levert dat beelden op van de hete, lange zomerdagen waarbij alleen nog airconditioning uitkomst lijkt te bieden. Maar ook de grote (soms modderige) plassen op de parkeerplaatsen waar we doorheen moeten om bij onze afspraak te komen. Een aanpak van de omgeving dus, waarbij er meer koelte is en het overvloedige water makkelijk wegvloeit.

Al brainstormend komen we op de volgende ideeën:

  1. - Daken bedekken met grassen en bloemen. Het voordeel is dat het koeler is dan een gewoon plat dak en bijdraagt aan overtollig water opvangen. -
  2. - Parkeervakken betegelen met waterdoorlatende bestrating
  3. - Groenstroken beplanten met bomen die koelte bieden én CO2 opnemen.

Kijkend naar de vele industrieterreinen die ons land rijk is zien we vooral veel beton met her en der een struik. Praktisch en onderhoudsarm ingericht, maar uitnodigend ziet het er niet uit. In de inrichting van de buitenruimte ligt ruimte om zowel aan de slag te gaan met vergroening en klantgerichtheid.

Zo simpel als het in dit artikel staat, zal het in de werkelijkheid vast niet zijn. De vraag is of alle daken geschikt zijn voor begroeiing, en welke grassoort kun je het beste kiezen? Zo is de ene boom de andere niet, en is er vast een logische keuze te maken om deze al dan niet te planten kijkend naar het onderhoud, ondergrond en positie. En is iedere waterdoorlatende tegel ook geschikt voor bestelbusjes of vrachtwagens, of alleen voor personen wagens?

De vragen zijn sneller gesteld dan beantwoord. Verschil in Zaken is dan ook op zoek naar een ondernemer met groene vingers én een ecologisch hart die de antwoorden heeft en samen met ons aan de slag wil om de zakelijke buitenruimte te vergroenen.

 van
Er ligt ruimte om zowel aan de slag te gaan met vergroening als klantgerichtheid.

blogs

De Homo Plasticus

Dorothee Beens
Via de lucht en ons voedsel krijgen we microplastics binnen en dat vindt een weg in ons lijf. Ik krijg gelijk beelden van een nieuw menssoort á la Iro

Koudwatervrees of onvoldoende voorbereiding?

Dorothee Beens
Weet waar de twijfel zit om te gaan spreken

Teksten op B1-niveau? Liever direct duidelijk!

Marina de Horn
Taalniveau B1 staat voor eenvoudig Nederlands. Toch kan een B1-tekst totaal onbegrijpelijk zijn. Hoe moet het dan wel?

Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt

René van Maanen
Je kunt medewerkers zoeken via headhunters of uitzendbureaus, maar je kunt ook navragen bij UWV of een werkplein of zij geschikte medewerkers hebben.

Blijf flexibel, stel kaders

Dorothee Beens
De kaders liggen er al (de fundering, de muren en het dak), maar de inrichting kon ik zelf bepalen. Net als bij jouw verhaal.